Προκήρυξη

logo dtr

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δονούσας ΠΟΣΕΙΔΩΝ σε συνεργασία με την Ένωση Δονουσιωτών Κυκλάδων και το Σύλλογο Επαγγελματιών Δονούσας και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, το Δήμο Νάξου και Μίκρων Κυκλάδων και τη Δημοτική Κοινότητα Δονούσας προκηρύσσουν το 5ο Ορεινό Τρέξιμο ‘’Στα Μονοπάτια της Δονούσας’’ στη Δονούσα Κυκλάδων.

Ημέρα διεξαγωγής του αγώνα είναι το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 με σημείο εκκίνησης το λιμάνι του Σταυρού στις 10.30πμ.

Οι δρομείς καλούνται να τρέξουν στο σύνολο των παραδοσιακών μονοπατιών που συγκροτούν το Δίκτυο Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος της Δονούσας σε ένα τοπίο κατεξοχήν κυκλαδίτικο με διαρκή θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Η διαδρομή διασχίζει τον ορεινό όγκο του νησιού, περνάει από τα 4 χωριά της Δονούσας και από 6 υπέροχες δονουσιώτικες παραλίες. Έτσι όλοι οι συμμετέχοντες έχουν μία εξαιρετική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη συνολική ομορφιά του τόπου!

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των πεζοπορικών διαδρομών της Δονούσας, η προσέλκυση εναλλακτικού τουρισμού, η διάδοση της αξίας του αθλητισμού και της αγάπης για τη φύση.

Κατηγορίες που θα βραβευτούν:

Θα υπάρχουν δύο κατηγορίες βράβευσης. Οι 3 πρώτοι άντρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας και οι 3 πρώτοι άντρες και οι 3 πρώτες γυναίκες ηλικίας 50+.

Δικαίωμα συμμετοχής:

Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άντρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Για τους αθλητές-τριες που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους , είναι απαραίτητη εκτός από την εγγραφή τους και η προσκόμιση στη γραμματεία της υπεύθυνης δήλωσης συγκατάθεσης του γονέα με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από επίσημη αρχή.

Αριθμός συμμετεχόντων:

Προκειμένου να διασφαλιστεί η άρτια εμπειρία των συμμετεχόντων με βάση την εποχή που γίνεται ο αγώνας και την κλίμακα του νησιού, ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται στους 100 (και για τους 2 αγώνες).

Κόστος συμμετοχής:

Το κόστος συμμετοχής του αγώνα για τους αθλητές-τριες είναι 20 ευρώ για τη διαδρομή των 9χλμ και 25 ευρώ για τη διαδρομή των 20χλμ. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, μετάλλειο και ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχείς θα ανοίξουν στα τέλη Αυγούστου 2023.

 

DonoussaTrailRunning.gr. All Rights Reserved.