Προκήρυξη

logo dtr

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

Ο Πολιτιστικός- Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δονούσας ΄΄ΠΟΣΕΙΔΩΝ΄΄ σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ένωση Δονουσιωτών Κυκλάδων και το Σύλλογο Επαγγελματιών Δονούσας, προκηρύσσει το 4ο Ορεινό Τρέξιμο ‘’Στα Μονοπάτια της Δονούσας’’ στη Δονούσα Κυκλάδων.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει αγώνα ορεινού τρεξίματος απόστασης 20χλμ με υψομετρική ανάβαση 1200μ και αγώνα ορεινού τρεξίματος απόστασης 9χλμ με υψομετρική ανάβαση 430μ.

Ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα είναι το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 με σημείο εκκίνησης το λιμάνι του Σταυρού στις 10.30πμ.

Οι δρομείς καλούνται να τρέξουν στο σύνολο των παραδοσιακών μονοπατιών που συγκροτούν το Δίκτυο Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος της Δονούσας σε ένα τοπίο κατεξοχήν κυκλαδίτικο με διαρκή θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Η διαδρομή διασχίζει τον ορεινό όγκο του νησιού, περνάει από τα 4 χωριά της Δονούσας και από 6 υπέροχες δονουσιώτικες παραλίες. Έτσι όλοι οι συμμετέχοντες έχουν μία εξαιρετική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη συνολική ομορφιά του τόπου!

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των πεζοπορικών διαδρομών της Δονούσας, η προσέλκυση εναλλακτικού τουρισμού, η διάδοση της αξίας του αθλητισμού και της αγάπης για τη φύση.

Κατηγορίες που θα βραβευτούν:

Θα υπάρχουν δύο κατηγορίες βράβευσης. Οι 3 πρώτοι άντρες και οι 3 πρώτες γυναίκες που θα ολοκληρώσουν τις διαδρομές ηλικίας μέχρι 49 ετών και οι 3 πρώτοι άντρες και οι 3 πρώτες γυναίκες ηλικίας 50+.

Δικαίωμα συμμετοχής:

Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άντρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Για τους αθλητές-τριες που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους , είναι απαραίτητη εκτός από την εγγραφή τους και η προσκόμιση στη γραμματεία της υπεύθυνης δήλωσης συγκατάθεσης του γονέα με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από επίσημη αρχή.

Αριθμός συμμετεχόντων:

Προκειμένου να διασφαλιστεί η άρτια εμπειρία των συμμετεχόντων με βάση την εποχή που γίνεται ο αγώνας και την κλίμακα του νησιού, ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται στους 100 (και για τους 2 αγώνες).

Υγειονομικά μέτρα κατά του Covid 19:

Στη διοργάνωση θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα κατά της διασποράς του covid 19, που θα ισχύουν την περίοδο διεξαγωγής του αγώνα.

Κόστος συμμετοχής:

Το κόστος συμμετοχής του αγώνα για τους αθλητές-τριες είναι 20 ευρώ για τη διαδρομή των 9χλμ και 25 ευρώ για τη διαδρομή των 20χλμ. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, μετάλλειο και ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ανοίξουν στα τέλη Ιουλίου 2022.

 

DonoussaTrailRunning.gr. All Rights Reserved.